Voor de autorijlessen rijden wij met een Peugeot 208 en een Volkswagen Golf, en als examenplaats kan je kiezen uit Amsterdam of Haarlem.

De eerste lessen, zijn lessen van een uur, dan ben je bezig met het leren van de bediening van de auto. Wanneer je de auto onder controle hebt, kunnen we gaan leren kijken om goed en veilig door het verkeer te komen. Naast het kijken is ook het hebben van verkeersinzicht van groot belang. Hierdoor ben je in staat om verkeerssituaties veilig  op te lossen. 
Ook zullen wij jou een aantal bijzondere verrichtingen leren zoals, de hellingproef, achteruitrijden, keren en inparkeren. Deze oefeningen zijn niet alleen om de voertuigbeheersing te vergroten, maar zijn in de praktijk natuurlijk ook erg handig.

Voor de rijlessen kan je kiezen uit losse lessen of een pakket, en of je 1 of meer lessen per week wilt.
Zo zijn er ook mogelijkheden om een snelcursus te doen, deze doen wij in 4, 6, 8 of 10 weken. In 2 weken kan in principe ook maar daar zijn wij geen voorstander van. Je zit dan al zo vaak in de auto, en als er dan iets niet helemaal lekker loopt, heb je kans dat je in de stress raakt omdat je examen er aan komt. Wanneer je iets meer de tijd neemt, is er altijd wel een gaatje te vinden om even een extra les in te plannen zodat je dan toch in 1 keer kan slagen.

Het is verstandig om meteen bij het begin van je rijopleiding ons te machtigen om je rijexamen in te kunnen plannen, en ook om je gezondheidsverklaring via mijn.cbr.nl in te vullen. Mocht er dan onverhoopt ergens een "nee" ingevuld dienen te worden dan hoeft dit niet de tijdsduur van je examenaanvraag te beïnvloeden. Om in te loggen op mijn.cbr.nl moet je beschikken over een Digid, wanneer je deze nog niet hebt kun je dat hier aanvragen.

Theorie

Om je theorie te leren adviseren wij de boeken van Verjo of de online theoriecursus van iTheorie. Deze zijn bij ons te koop. Hierin staan de regels duidelijk uitgelegd. Wanneer je de regels goed kent, dan zal je merken dat het leren rijden ook makkelijker gaat. Je weet immers hoe de verkeersregels zijn en hoe je in theorie op een situatie moet reageren. Om je theorie-examen te kunnen doen moet je een afspraak maken bij het CBR. Let op! meld je wel rechtstreeks bij mijn.cbr.nl er zijn rijscholen die je via hun site een examen laten reserveren en daar extra kosten voor rekenen.

2toDrive

Ook bij ons kan je terecht wanneer je 16,5 bent. Je mag dan al met je rijopleiding beginnen en vanaf dat je 17 jaar bent mag je examen doen. Wanneer je dan examen hebt gedaan dan moet je tot je 18de jaar onder begeleiding van een coach rijden. Deze coach mag je zelf uit zoeken, maar er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan de coach moet voldoen. Zo moet een coach:

  • Minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een personenautorijbewijs (rijbewijs B);
  • Minimaal 27 jaar oud zijn;
  • Mag in de 4 jaar voorafgaand aan de aanvraag geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad;
  • Mag in de 4 jaar voorafgaand aan de aanvraag geen alcohol cursussen hebben gehad;
  • Mag in de 4 jaar voorafgaand aan de aanvraag geen onderzoek naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid opgelegd hebben gekregen door het CBR;
  • Mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden;
  • Moet een geldig rijbewijs kunnen tonen;

De RDW toetst of de opgegeven coach aan bovengenoemde eisen voldoet. Wanneer dit niet het geval is dan wordt dat schriftelijk gemeld aan de persoon die de begeleidingspas aanvraagt. Voor meer informatie hier over ga je naar de site van 2todrive

Tussen Tijdse Toets

Je kan er voor kiezen om tijdens je rijopleiding een Tussen Tijdse Toets te doen, de TTT. Met een TTT doe je een proef examen met een examinator van het CBR. Het voordeel van een TTT is dat je er niet voor kan zakken, je kan er mee zien hoe ver je in bent gevorderd met je opleiding en waar je eventueel nog aan moet werken. Tijdens een TTT kan je de vrijstelling voor je bijzondere verrichtingen verdienen. Dit houd in dat wanneer je de oefeningen voldoende uitvoert, dan hoef je deze op je eerst volgende examen niet te doen.

Praktijk examen

Om examen te kunnen doen is het belangrijk dat je zelfstandig kunt autorijden. Dit houdt in dat je zelfstandig situaties kunt oplossen op een veilige en vlotte manier. Hierbij moet je ook denken aan het zelf kiezen van de juiste plek om b.v. de auto te keren of parkeren maar ook het zelfstandig rijden van een route door middel van het navigatiesysteem. Zorg er voor dat wanneer je examen gaat doen dat je zelf ook echt het gevoel hebt dat je er klaar voor bent. Dat je "elke situatie" aan kan. Je vergroot hiermee je kans van slagen enorm. Er is niks erger dan de teleurstelling van de gedachten dat je het wel kon. Het geeft je vaak ook weer meer onzekerheid over je rijvaardigheid. Hier door is het volgende examen vaak alleen maar lastiger.
Om een examen voor je te kunnen plannen moet je eerst via de CBR site een gezondheidsverklaring invullen, en ons machtigen om je examen te kunnen reserveren.