Bromfiets
Brommerrijles

Ook voor je brommerrijbewijs kan je bij ons terecht. De scooterrijlessen zijn bij ons individueel waardoor je de volle aandacht krijgt van je instructeur. Je komt naar ons toe op de Jacobus Spijkerdreef 206, industrie terrein De President in Hoofddorp, en daar vandaan beginnen de rijlessen. Door de jaren lange ervaring bieden wij je een rijopleiding die het best bij jou past.

Wij raden je aan om al voor dat je 16 jaar bent je theorie examen te doen, dit mag vanaf dat je 15,5 jaar bent. Je theorie-examen kan je zelf rechtstreeks bij het CBR inplannen. Let op! meld je wel rechtstreeks bij mijn.cbr.nl aan. Er zijn namelijk rijscholen die je via een link naar hun site brengen waardoor het examen onnodig duurder wordt.
Wanneer je geslaagd bent voor je theorie-examen neem dan contact met ons op, en wij gaan samen met jou je praktijkexamen en de rijlessen plannen. Hoe eerder je dit regelt, hoe groter de kans is dat je hebt om zo snel mogelijk na je 16de verjaardag te kunnen afrijden.

Voor je praktijkexamen met de scooter stelt de examinator je een aantal vragen over je brommer. Daarna ga je ongeveer 25 minuten door Haarlem rijden. Wanneer je terug bent van je rit krijg je direct te horen of je geslaagd bent.
Na dat je geslaagd bent, kan je bij de gemeente je rijbewijs aanvragen. Hiervoor heb je een pasfoto, je id en geld nodig. Er wordt gezegd dat je de volgende dag het kan aanvragen, en dat het 5 werkdagen duurt voor je rijbewijs binnen is bij de gemeente. In de praktijk blijkt dat je vaak op dezelfde dag al naar de gemeente kan gaan, en dat je rijbewijs al met 3 werkdagen bij de gemeente binnen is.